< <Başvuru ve Kayıt İşlemleri - Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi

Başvuru ve Kayıt İşlemleri

kayitBAŞVURU İÇİN

Her yıl Rektörlük Üniversite’ye giriş için başvurma tarihini, süresini ve kesin kayıt koşullarını belirler ve ilan eder. Üniversiteye giriş ile ilgili her türlü işlem için, Üniversite Öğrenci İşleri Kayıt ve Kabul Müdürlüğüne başvurulur.

KAYIT SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER:

• 9 adet vesikalık fotoğraf

• Kimlik Kartı veya Pasaport Fotokopisi

• Lise Diploması veya mezuniyeti gösteren belge aslı

DİĞER ÜLKE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KABUL ŞARTLARI YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN KABUL GEREKLİLİKLERİ:

• Başvuru formu

• Lise diplomasının fotokopisi

• Kimlik kartı veya pasaport fotokopisi.

• İngilizce ve Türkçe seviyesini belirten belge

• Ulusal veya uluslararası sınavların belge fotokopisi

• Tüm belgeler İngilizce veya Türkçe olmalıdır. Belgeler yabancı dilde ise İngilizce veya Türkçe çevirinin yapılması gerekmektedir. Eğer değilse, onaylanmış İngilizce veya Türkçe çevirileri gerekmektedir.

GEÇ KAYIT YAPTIRMA

Geç kayıt süresi derslerin başlama tarihini takip eden 2 haftadır. Geç kayıt için uygulanacak ek harç miktarı her yıl kayıt dönemlerinden önce Mütevelli Heyet başkanlığınca tespit edilip Rektörlük’çe uygulanır .

KAYIT SİLDİRME

Öğrenci, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yazılı başvuru ile ve Üniversite idaresince öngörülen işlemleri tamamlamak sureti ile kaydını sildirebilir.

Bir dönem içerisinde herhangi bir geçerli özrü olmadan bir ders veya çalışmanın %25 veya fazlasına katılmayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve “F” notu alır.

Hemen Başvur