Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesinden Anlamlı Ziyaret

ONBEŞ KASIM KIBRIS ÜNİVERSİTESİNDEN ANLAMLI BİR ZİYARET

ÇOCUK YUVASINA KİTAP BAĞIŞI

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi bugün,  Lefkosa Çağlayan Bölgesi’nde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı çocuk yuvasını ziyaret ederek kitap bağışın da bulundu.

“Tatil de bir kitap da sen oku” slogan ıile çocuk yuvasını ziyaret eden Onbeş Kasim Kıbrıs Üniveritesi öğretim görevlileri ve öğrenciler, salgın döneminde çocukların okullardan uzun bir süre ayrı kaldıklarını belirterek tatil döneminde cocukların kitap okumasının önemine dikkat çektiler. Ziyaret esnasında yuva sorumlusu Melek Alp’tan yuvada yaşam süren çocuklar ve ihtiyaçları hakkinda bilgi aldılar.

Onbes Kasım Kıbrıs Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk amaçlı birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Rektör vekili Doç.Dr. Remziye Terkan, bu etkinlikle çocukların yaşamlarına dokunmak ve bu uzun suren tatil dönemini en iyi sekilde değerlendirmelerine fırsat yartamak amacıyla çocuklarin yaş grupları ve ilgi alanlarına göre kitap bağışında bulunduklarını ifade etti. “En iyi arkadaşların kitaplar olsun” diyen Terkan, üniversitelerin toplumun aynası olduğunu belirterek,bilimsel yaklaşımlarla herkesin farklı sorumluluklar yüklenerek yardıma muhtaç tüm kesimlerin kucaklanması gerektiğini vurguladı.