Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi

BİZ KİMİZ

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Kıbrıs adasının da içine alan Doğu Akdeniz coğrafyası başta olmak üzere bütün Akdeniz’deki gelişmeleri inceleyecek bir yapıda oluşturulmuştur.

Üniversitemizin fakülte ve meslek yüksek okullarında eğitim gören öğrencilerimize bilgi desteği sağlayacak, onların serbestçe araştırma yapmalarına olanak sunacak ve Akdeniz’e kıyı olan ülkelerin eğitim birimlerinde eğitim alan öğrenciler ile iletişim içinde olmalarına imkan verecek şekilde tasarlanmıştır.

Bu bağlamda üniversitemizde eğitim veren bütün eğitimci personel merkezin doğal üyesi durumundadır. Öğretim kadrosunun da diğer Akdeniz ülkelerindeki üniversitelerindeki bağlantıları vasıtasıyla Araştırma Merkezi günün her saati canlı ve aktif olması sağlanacaktır.

Özellikle üniversitemizin medya gücü vasıtasıyla ilerleyen dönemlerde Akdeniz Stratejik Araştırma Merkezi televizyon ve radyo programları çok dilli ve güncel konulara eğilecek şekilde faaliyet gösterecektir.
Akdeniz Stratejik Araştırma Merkezi bünyesinde dört ana alanda alt çalışma merkezleri ve grupları kurulmuştur.