ONBEŞ KASIM KIBRIS ÜNİVERSİTESİ‘ DEN ADIM ADIM KIBRIS PROJESİ

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi bünyesinde kurulan Spor Kültür ve Sağlık Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen hafta sonu etkinliğinde üniversiteli öğrenciler farklı bir gün yaşadı.

Adım adım Kıbrıs projesi çerçevesinde gerçekleştirilen kültürel amaçlı geziye farklı ülkelerde okuyan üniversiteli öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Girne’den başlayıp Geçitköy, Kalkanlı Güzelyurt, Lefke  ve Gemikonağı’na kadar uzanan kültürel etkinlikte  öğrenciler ülkemizin doğal güzelliklerini doyasıya yaşarken tarihini kültürel özelliklerini de yaşayarak öğrenmiş oldular. Butür sosyal faaliyetlerin üniversite hayatının vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çeken  Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr  Mehmet Bülent ULUDAĞ  Pazar günü öğrencilerle birlikte çok güzel bir gün yaşadıklarını bu tür etkinliklerin öğrencilerin üniversite adaptasyonu ve derslerindeki başarılarına olumlu etkisi olduğunu vurguladı.  Uludağ, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi yeni kurulmasına rağmen kısa sürede güzel bir ivme kazandığını, öğrencilerin akademik başarıları kadar bu tür soysal faaliyetlerinde öğrencilerin motivasyonunu yükselteceğini belirtti.