Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından kurulan İzcilik ve Doğa Kulübü, Ankara Çankaya İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü ile işbirliği gerçekleştirerek.  Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret eden Kulüp Başkanı Ümit OBRUK’a Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Bülent ULUDAĞ ve Genel sekreteri Dr. Cansu Meryem BİRİNCİ tarafından ‘Kıbrıs Türk İzcilik Tarihinden Bir Kesit’ isimli anı fotoğrafı takdim edildi.

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Cansu Meryem BIRINCI Üniversitenin yaşamında sosyal klüplerin öğrencilerin adapte olmaları açısından önemli olduğunu vurgulayarak üniversite bünyesinde kurduğumuz Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı’nın Üniversiteye yeni bir soluk heyecan getireceğini belirterek Ankara Çankaya İzcilik, Gençlik ve Spor Kulübü ile işbirliği ile öğrencilerimiz hem Ankara Kızılcahamam’da kamp yapma fırsatı yakalayacaklarını hem de Türkiye’deki izci kardeşlerimizle de kendi Üniversitemizde Konuk etmekten mutluluk duyacağını ifade etti. Birinci, sözlerine söyle devam etti Üniversitemizde kurulan Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı’nın sadece izcilikle sınırlı kalmayacağını belirterek ülkemizin kültürel ve doğa güzelliklerini öğrencilerimize tanıtmak için birçok kültürel etkinlik yapılacağını sözlerine ekledi.