OKKU ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜREL GEZİDE !

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi öğrencilerine yönelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ev sahipliği yaptığı tarihi ve kültürel açıdan önemli mekanları tanıtmak ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla Gazimağusa'da belirli tarihi yerler ziyaret edildi. Bu gezide, Kapalı Maraş, Sur içinde bulunan Lala Mustafa Paşa Camisi ve Namık Kemal'in zindanı ile Salamis harabeleri gezildi.

Ziyaret edilen tarihi yerlerde öğrencilere yöresel bilgiler aktarıldı. Bu gezi, öğrencilerin yaşadıkları ülkenin tarihini anlamalarına, ülkeye aidiyet duygusu geliştirmelerine ve kültürel farklılıkları kavramalarına yönelik bir fırsat olarak düzenlendi. Her dönem düzenlenen kültürel gezilerde bölgeler özenle seçilerek öğrencilere sunulmaktadır.

Öncelikle Kapalı Maraş'ı ziyaret eden öğrenciler, bölgedeki tarihi olayları dinleyerek ve mimari yapıları inceleyerek Kıbrıs adasının geçmişi hakkında bilgi edindiler. Ardından, Gazimağusa'daki Lala Mustafa Paşa Camisi ziyaret edildi ve öğrencilere bu yapıların önemi anlatıldı. Müslüman olan yabancı öğrenciler, camiye girerek ibadet deneyimi yaşadılar. Gezi, Salamis harabelerinde devam etti ve öğrencilere tarihi bilgiler aktarılırken soruları cevaplandırıldı.

Bu kültürel gezi, öğrencilerin motivasyonunu artırarak bir araya gelmelerini ve yaşadıkları ülkeyi tanımalarını sağladı. Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi olarak, öğrenci odaklı bir yaklaşım benimseyerek öğrencilerin bakış açısından hareket etmenin önemini vurgulamaktayız.