Ertan Birinci, kendisi ile yapılan röpörtajda medya sektöründen, iş yaşamı ve özel hayatına kadar birçok soruyu yanıtladı.

Italyan Milano Finanza Grubu'nun 7 ülkede 200 bin okura ulaşan lider dergisi Gentleman her ay kapağında kendi hikayelerinin kahramanı olan bir iş insanını konuk ediyor. Gentleman Türkiye’nin bu ayki konuğu On beş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Ertan Birinci idi. Kapak yazısında "Yavru vatana adanmış 40 yıl" ifadelerini kullanan dergi, Birinci'nin 1990'lı yılların ortasında Kıbrıs'a özel radyo ve televizyon yayıncılığını getiren kişi olarak bahsetti.