Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

gastronomyDünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan Turizm sektörü, bu büyüme ile beraber teknik bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şeflere olan ihtiyacı da ortaya çıkarmıştır.

Fakültemizin Gastronomi Bölüm GASTRONOMİ ü; seçkin öğretim üyeleri ile birlikte hazırladıkları eğitim program ile kendi işlerini kurabilecek veya dünyanın her yerindeki uluslararası otel zincirlerinde, seçkin restoranlarda veya profesyonel yiyecek üretim tesislerinde şef olarak çalışabilecek ya da üst düzey yönetici olarak görev alabilecek bilgi ve becerilere sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Gastronomi Bölümü, temel olarak gastronomi, gıda, turizm ve işletmecilik ayakları üzerine yapılandırılmış bir bölümdür. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince “Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi, Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü, Gıda Bilimi ve Teknolojileri, Beslenme ve Diyetetik, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi Tarihi, İşletme, Girişimcilik ve İnovasyon, Kültür- Sanat- Tasarım ve Gastronomi Turizmi” gibi konularda teorik ve pratik dersler almaktadırlar.

Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında alacakları derslerin arasında işletme yönetimi, girişimcilik, finans, pazarlama gibi dersler de bulunmaktadır. Böylelikle mezun olan öğrencilerimiz, bir yiyecek-içecek işletmesinin nasıl planlanacağı, kurulacağı, geliştirileceği ve işletileceği de öğrenmiş olacaklardır.

Eğitimizin büyük bir kısmı tamamen pratiğe yönelik olup uygulamalı eğitim şeklinde verilmektedir. Öğrencilerimiz üniversitemizin dışında, hizmetinde olan, Girne Büyük Anadolu Oteli’nde ve diğer gıda işletmelerinde de uygulama eğitimlerini görüp teorilerini pratikle birleştirme ve Dünya mutfaklarını uygulamalı olarak öğrenme imkanına da kavuşacaklardır.

Hemen Başvur