Bilgisayar Mühendisliği

computer engineering

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı, bilgi tabanlı teknolojiler üreten, sektörde liderlik vasıfları gösterebilen, kendini hayat boyu yenileyebilen, dinamik, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, takım çalışmasına yatkın, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomik ve etik konularında bilinçli ve sorumlu mühendisler yetiştirmeyi amaçlar.

Öğrenciler mezuniyetleri itibari ile sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR-GE çalışmalarında başarı ile görev alabilecek konumda olurlar. Öğrencilerimiz, bilgisayar mühendisliğinin prensiplerinde güçlü bir altyapıya sahip olmanın yanında, ilgi duydukları bir alanda derinlemesine bilgi kazanabilir ya da geniş bir çerçeveye yayılan disiplinler arası bilgiyle donanabilirler.

Zorunlu yaz stajları ve gerçekleştirecekleri tasarım projesi sayesinde iş dünyasına atılmak isteyen öğrencilerimiz uygulama, akademik kariyer planlayan öğrencilerimiz ise araştırma deneyimi kazanacaktır.

Türkiye, KKTC ve dış dünyada genel olarak teknoloji ve özellikle bilgisayar yetkinliğinin önemi giderek artmaktadır. Bu nedenle bu alandan mezun olan öğrencilerimizin iş bulma sorunu yaşamayacağı düşünülmektedir.

Programda yazılım geliştirme, ağ-tabanlı teknolojiler ve bilişim hizmetleri ağırlıkla ele alınan sektörler olmaktadır. Mezun olan öğrenciler endüstriyel ve kişisel yazılım geliştiren bütün ulusal ve uluslararası şirketler, bilgi teknolojileri hizmetleri sunan şirketler, finans kuruluşları, mobil telekommunikasyon ve diğer ağ altyapı şirketleri, web-Internet üzerinde uygulama geliştiren firmalar, grafik tasarım firmaları ve diğer birçok perakende, üretim, lojistik firmaları sektörlerinde iş bulabileceklerdir

Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olanlar “bilgisayar mühendisi” unvanı alırlar.

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı 4 yıl öğrenim süresi bulunmaktadır. Öğrenim dili İngilizce’dir.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN