Gazetecilik Bölümü

gazetecilikGazetecilik bölümü, basılı yayın, televizyon, internet veya video gibi farklı medya mecralarında nitelikli içerik üretecek genel kültür birikimine ve eleştirel düşünme becerisine sahip, adil ve tarafsız yayıncılık ilkelerini gözeten araştırmacı gazeteciler, haberciler ve muhabirler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Öğrenciler, gazetecilik ilkeleri ve haber üretme biçimleriyle ilgili kuramsal bilginin yanı sıra, Birinci Medya Kurumu’na ait farklı medya mecralarında habercilik ve gazetecilik uygulamaları yapacak imkana sahip olurlar.

Bu bölümden mezun olan öğrenciler, televizyon, internet ve yazılı basın mecralarında, muhabirlik, ekonomi, spor, çevre veya kültür-sanat alanlarında uzmanlaşmış branş gazeteciliği, video haberciliği, basın fotoğrafçılığı, dergi yayıncılığı gibi alanlarda çalışabilirler.